onsdag 7 juni 2017

Kevään projekteja 4.- 6. -luokilla

Pikkuyrittäjät-projekti

Suomalaisten 4.-6.-luokkalaisten kevään yksi kivoimmista projekteista tuntui olevan Pikkuyrittäjät-hanke. Yhden viikon mittaisessa projektissa pääsimme sukeltamaan yrityselämän saloihin. Oppilaat saivat siis perustaa omat pikkuyrityksensä. Viikon ajan oppilaat suunnittelivat liiketoimintaansa. Omalle yritykselle keksittiin nimi ja slogan sekä suunniteltiin, millaisia tuotteita tai palveluita yritys voisi myydä. Harjoittelimme mainontaa, brändäystä, tuotteiden valmistusta eli tuotantoa, asiakaspalvelua ja lopulta myymistä.

Viikko huipentuikin menestyksekkääseen myyntitapahtumaan, jossa nämä pikkuyritykset sitten myivät omia tuotteitaan. Yksi yritys myi tuoreita ja terveellisiä smoothieita. Let`s go pets -yritys myi koirille ja kissoille leluja ja keksejä. Kahvia, munkkeja ja tuorepuristettuja mehuja oli myös tarjolla. Jopa bingoa oli mahdollista pelata! Yritykset olivat nerokkaasti keksittyjä, sillä aurinkoisena ja lämpimänä päivänä smoothiet ja tuoremehut menivät hyvin kaupaksi. Myös bingoa tykättiin pelata, sillä siihen oli helppo osallistua, palkinnot olivat hyviä ja jännitystähän me kaikki luontaisesti kaipaamme! ”Markkinoilla” kävikin vilske aina iltapäivään asti. Alla on kuvia tästä erittäin onnistuneesta ja innostavasta projektista!











Silta-projekti

Fysiikan projektina oppilaat pääsivät rakentamaan minisiltoja. Jokaisesta sillasta arvioitiin muun muassa suunnitelmallisuus, kestävyys, käytännöllisyys ja kauneus. Lisäksi koko koulu kävi vielä äänestämässä omasta mielestään hienoimman sillan. Vaikeaahan se oli, kun kaikki olivat niin upeita!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar